3 Dingen die ik geleerd heb over mijn Projector-natuur en -strategie

12 aug 2022 | 0 Reacties

1 — Aandacht vs herkenning

Aandacht krijgen als Projector betekent niet dat je daarom (h)erkend wordt in je gaven en voor wie je bent.
Ik heb aandacht vaak verward met gezien en (h)erkend worden. En dus ging ik mateloos veel energie verspillen aan de “verkeerde” mensen of de “verkeerde” dingen, waardoor ik de echte uitnodigingen niet meer zag. Daar is die bitterheid weer…

Er was een tijd waarin ik altijd ging reageren wanneer ik aandacht kreeg. Vooral op social media. Als iemand een berichtje postte op mijn profielen, of een reactie plaatste, of mij een DM stuurde, dan ging ik daar quasi direct op antwoorden. Ik vroeg mezelf niet af: voel ik mij wel (h)erkend door deze persoon?

Zo ging ik ook mateloos veel energie verspillen. Ik gaf vaak heel veel en raakte zo uitgeput. En dan gingen de meeste mensen daarmee aan de haal. Gratis en voor niets. Dan kwam die bitterheid al heel snel weer terug.

Vele malen dacht ik dat social media gewoon niets voor mij was. Ik beschuldigde ook vaak het platform zelf met hun vervelende algoritmes en hun drive om geld te verdienen. Maar als ik echt eerlijk was tegen mezelf, dan moest ik wel toegeven dat het begon bij mij en hoe ik mij op social media gedroeg, mijn onrealistische verwachtingen, maar bovenal: mijn verwarring rond (h)erkend worden.

Nu kijk ik steeds of ik ook de (h)erkenning voel. En dan is er natuurlijk ook nog mijn Autoriteit die er z’n zegje in wil. Wanneer de (h)erkenning er is en mijn Autoriteit geeft groen licht, dan voelt het helemaal niet als energie verspillen; dan gaat het eerder moeiteloos.

2 — Vertellen vs vragen stellen

Niemand wil een Projector die zegt wat je moet doen, die zomaar advies geeft en zich bemoeit met jouw zaken. En al zeker niet ongevraagd.

Wat ik heb geleerd is dat de beste manier van gidsen, vragen stellen is. Laat mensen zelf tot inzicht komen. Zo gids je ook echt de energie, breng je energie bij de ander in beweging en respecteer je hun autonomie. Bovendien vermijd je zo co-afhankelijkheid.

Het is erg verleidelijk om gewoon maar te gaan zeggen wat ik zie.
Dat is typisch zo’n Projector-ding. We “zien” veel, omdat onze aura zich focust op de wereld om ons heen. En omdat velen van ons nog steeds op zoek zijn naar (h)erkenning en gevalideerd willen worden door anderen, gezien en gehoord willen worden, denken we dat door te delen wat we zien we zo de aandacht krijgen die we zo graag willen.

Maar niets is minder waar.
Niemand zit daarop te wachten. Of toch: heel weinig mensen.
Je kan wel eens een toevalstreffer hebben, maar in de praktijk werkt het vaak averechts als je je zo door het leven beweegt. Natuurlijk gaat het hier over directe interacties met mensen. Ik heb het niet over iets delen op je eigen platform. Jouw platform is jouw platform natuurlijk en mensen kiezen ervoor om bij jou te komen lezen, luisteren of kijken.

Maar wanneer het gaat om iemand iets te vertellen, dan merk ik dat vragen stellen veel beter werkt. Bij Generators en Manifesting Generators gaat het dan ook om ja/nee-vragen stellen om te kijken waar hun Sacraal van aangaat. Je leidt de energie via de slimme vragen die je stelt, waardoor mensen amper door hebben dat je hen eigenlijk aan het adviseren bent. Zo komt je aura wat zachter binnen wat voor veel mensen ruime schept om open te staan voor wat jij hen te vertellen hebt.

Nu kan het ook zijn dat een zachter binnenkomen misschien niet in jouw design zit. Als je bijvoorbeeld gate 51 of 39 als jouw bewuste Zon hebt, dan kan ik me voorstellen dat hoe goed je het ook verpakt, het nog steeds hard kan binnenkomen bij de ander.

Het gaat ‘m dan ook niet over compromissen maken of aan people-pleasing doen. Het gaat ‘m wel over de energie van de ander inschatten — iets wat je als Projector heel goed kan — en hen te leiden naar hun eigen waarheid, eerder dan met jouw waarheid te gaan overtuigen.

Bovendien is niet iedereen correct voor jou — wie doorgaans aanstoot neemt aan wat je zegt is misschien niet de persoon op wie je je aandacht moet richten. Volg steeds jouw Strategie en Autoriteit.

3 — Een persoon gidsen vs energie gidsen

Vaak hebben we het idee dat als het om gidsen gaat, we een persoon, een individu gidsen. We kunnen ons stuk kijken op hoe die persoon op ons overkomt en heel wat gaan projecteren dat veel vaker onze eigen vooringenomenheid is dan effectief helpende begeleiding.

Ik stel me steeds voor dat ik me niet hecht aan het beeld dat ik heb over de ander, maar dat het puur gaat om diens energie te gidsen. En daarvoor zijn we als Projector dan ook ontworpen: voor het gidsen van energie, niet van individuen. Sterker nog, in de toekomst zal het belangrijker worden om groepsenergie (penta’s) te gidsen en al helemaal geen individuen eigenlijk…

Iemand als persoon gidsen en iemands energie gidsen zijn twee totaal verschillende dingen. Jij bent hier immers niet om de ander te zeggen hoe hij of zij zijn/haar leven dient te leiden. Maar je kan wel aangeven of die persoon zijn energie correct gebruikt of niet. En hoe dat incorrect gebruik eventueel kan gecorrigeerd worden.

Uiteraard kan je dat alleen doen mits je er zelf correct instapt: dit wil zeggen dat je ertoe wordt uitgenodigd en ook (h)erkenning krijgt voor de gaven die je hier kan inzetten. En dat je daarnaast ook jouw Autoriteit eert natuurlijk. In mijn geval zou dat gaan over er minstens een nachtje over slapen — een beetje “hard to get” spelen — om eerst door mijn emotionele golf te gaan, om dan helderheid over mijn beslissing te krijgen.

Vond je dit waardevol?

Doneer via StripeDoneer via Paypal0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Indien je doorgaat met het gebruik van deze website, dan ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Meer info