Stembevrijding

Het is dankzij Jan Kortie dat ik kennis maakte met Stembevrijding, oftewel, het zingen van binnen naar buiten.
Ik gaf al jaren les en coaching voor zangers en iedereen die zich door de zangstem geroepen voelde. Maar ik miste iets wezenlijks, merkte ik.
De manier van werken, van buiten naar binnen, werkte niet.

Menige zangers die ik coachte, zowel bekend als onbekend, worstelden met allerlei blokkades en limitaties terwijl hun mind zich had gezet op een bepaalde klank, op een bepaalde manier van zingen. Alles leek zo geforceerd.

Ik ontdekte dat de stem ongelooflijk geconditioneerd is, dat je zelfs aan het stemgeluid kan horen wat daarbinnen gaande is.
Ik besloot het anders aan te pakken.

-In een workshop Stembevrijding reikte Jan Kortie mij de sleutel aan. Kort daarna ontwikkelde ik mijn eigen manier van stem geven of gehoor geven aan je stem, je lichaam, je hele wezen.
Alles begint bij jezelf. En je stem volgt. Dus leer ik mensen sindsdien niet meer van buiten naar binnen te zingen, maar van binnen naar buiten.

In een sessie Stembevrijding gaan we op zoek naar jouw authentieke stem.
Om daar te komen moeten we door heel wat conditionering en onverwerkte dingen heen werken. Je komt jezelf dus voortdurend tegen.
Het is dus een heuse heldenreis die je aangaat met jezelf.

Doorheen adem- en klankmeditatie, ongedwongen improvisatie en stem-ontdekking leer je bijzonder veel over jezelf en hoe jij erin staat.
In je leven. In jezelf. In de wereld. In je stem.
Stap voor stap bevrijd je als het ware je stem om weer vrij en voluit te gaan klinken met jouw unieke stemgeluid.
Geen imitatie. Geen geforceer.

Stembevrijding helpt je ook om jouw rechtmatige ruimte in te nemen in het leven, in deze wereld. De plek waar jij recht op hebt maar die je misschien niet altijd durft te nemen. Of de plek die je je onrechtmatig toeëigent leren loslaten en de ruimte ontdekken die jou van nature toekomt.

Stembevrijding is nuttig voor zowel totale leken, niet-zangers zou je kunnen zeggen, als voor zangers en professionals.
Vaak is het voor professionals een nog grotere uitdaging om de stem te bevrijden, omdat ze door de vele jaren opleiding en training diep geconditioneerd zijn. Een gevangen zittende stem herken je aan de vrijheid die je zelf ervaart als je zingt en je herkent het ook aan de vele stemproblemen die er op langere termijn uit voortkomen.

Tijdens deze sessies maak ik ook gebruik van coaching, therapeutische tools en lichaamsgerichte technieken, zoals Mindfulness-based cognitieve therapie, meditatietechnieken, contemplatie, rouw- en verliescounseling, relatiecoaching, zangtechniek, ademtechniek en Reiki-beoefening.

Stembevrijding, Human Design en Gene Keys kunnen bovendien perfect samengaan.
Aan de hand van jouw Human Design-grafiek en Gene Keys-profiel leren we ook over de uniekheid van jouw stem, alsook over jouw conditioneringen en potentiële valkuilen. Maar het kan ook zonder deze systemen erbij te nemen. Dan gaan we puur werken vanuit jouw unieke beleving.

Kortom, Stembevrijding is een unieke beleving: jij en jouw Stem, jij met jezelf en jij in de wereld.
Zin in? Lees hieronder de praktische informatie.

Praktische info

De sessies gebeuren steeds in reeksen van 3, zodat we effectief iets kunnen opbouwen samen. Stembevrijding is namelijk geen quick-fix of snel proces.

Locatie: bij mij thuis in Moere (Gistel), op het eerste verdiep
Duur: 3 x 1,5 uur
Investering: €425,00 inclusief 21% B.T.W.
Vervolgpakket: €385,00 inclusief 21% B.T.W.

Eerst even een korte sessie proberen?
Dat kan!
Kom zo’n 45 minuten proeven van wat Stembevrijding inhoudt.
Kostprijs: €70,00 inclusief 21% B.T.W.

Getuigenissen

Wil jij ook graag delen hoe je de calls beleefde?
Stuur jouw getuigenis in >
Alvast heel erg bedankt!