Ik merk zelf dat regelmatig posten op mijn Facebook-pagina een erg tijd- en energie-rovende bezigheid kan zijn. Niet alleen moet je voortdurend nieuwe content bedenken, maar je moet het ook uitschrijven en plaatsen.

Daarom 3 kleine tips die een groot verschil kunnen maken:

Tip 1: Plan een content-planning-dag in om massaal content te schrijven

Een dag of een paar uurtjes brainstormen over onderwerpen, uitschrijven en inplannen, maakt een wereld van verschil. Als je bang bent dat het daardoor niet meer spontaan overkomt: je kan nog steeds spontaan een post op Facebook zetten natuurlijk, gewoon tussen je geplande content door.

Hoe doe ik het?
Eerst verzamel ik een heleboel content-ideeën. Die ga ik dan indelen in verschillende categorieën. Ik plan een dag of enkele uren in mijn agenda in om content te schrijven. Dan kies ik een aantal ideeën uit om uit te werken. Vanzelf komen er ook weer nieuwe ideeën uit voort. Voor je het weet heb je zo content voor een lange tijd.

Tip 2: Gebruik de knop “plannen” op Facebook

Op die manier hoef je niet elke dag op Facebook te gaan voor het plaatsen van posts.
Als je een hele hoop posts hebt geschreven, dan kan je ze dus automatisch en druppelsgewijs op Facebook laten plaatsen door die planning-knop te gebruiken.

De knop “plannen” vind je onderaan je bericht.
Er staat vooreerst “publiceren”, maar als je op het kleine pijltje ernaast klikt, dan zul je zien dat er meerdere opties uitklappen, waaronder ook “plannen”. Daarna kan je een datum en tijdstip kiezen waarop je het bericht kan inplannen.

Tip 3: Gebruik een content scheduling tool

Voorbeelden van zo’n tools zijn: Hootsuite, Buffer, MeetEdgar of Smarterqueue, om posts automatisch in te plannen. Ik gebruik zelf Smarterqueue omdat je hiermee ook posts automatisch kan herhalen. Dat bespaart me zoveel tijd en als ik geen nieuwe content heb, dan kan ik kiezen om bepaalde oude berichten automatisch opnieuw te laten plaatsen. Zo blijf ik mijn zichtbaarheid op Facebook boosten, terwijl ik intussen met andere dingen bezig ben.

Deze tools zijn meestal niet gratis, maar je kan ze meestal wel gratis uitproberen. Met deze link kan je Smarterqueue alvast gratis 30 dagen uitproberen, i.p.v. 14 dagen.

Nu is het aan jou

Ik ben benieuwd hoe jij momenteel met Facebook aan de slag gaat en of je op deze manier tijd en energie kan besparen. En natuurlijk mag je altijd jouw tips delen in een reactie onder dit artikel 🙂

Wil je meer tips ontvangen? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief.

Aan de slag met het creëren van Facebook-content

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw Facebookpagina?
Ik heb voor jou een gratis spiekbrief uitgewerkt, met een heleboel ideeën om waardevolle content voor jouw Facebookpagina te creëren. Van deze ideeën krijg je vast ook nog nieuwe ideeën om toe te voegen. Je kan de gratis spiekbrief hieronder downloaden:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik deel jouw gegevens nooit met anderen.

Pin It on Pinterest

Share the love!

Maak een andere ondernemer blij door dit artikel te delen :-)