Mijn boekenlijst

Interessant leesvoer voor je Business

 

Op deze pagina deel ik een heleboel boeken die voor mij écht het verschil hebben gemaakt als ondernemer. Stuk voor stuk pareltjes met waardevolle inhoud, heerlijke inspiratie en nuttige kennis.

 
 

Persoonlijkheid

Hoe Word Je Alles?
Emily Wapnick
Je zal het maar wezen, zo'n "multipotentialite". Althans, dat is waar Emilie's TED talk over ging. Nog niet gezien? Bekijk het hier. Ik moest en zou haar boek lezen, en dat is zeker de moeite waard gebleken. Emilie geeft supertips om als multipotentialite "je ding" te vinden in het leven. Of beter: "dingen", haha. En hoe je dat dan aanpakt, zonder overweldigd te raken. Heel leuk en waardevol boek dus, als jij ook multi-gepassioneerd bent.
Dan hoef je niet te kiezen voor één ding, maar kan jij gewoon "jezelf zijn", met al jouw facetten.
Meer info →

Stil
Susan Cain
Meer info →

↑ Terug naar boven


VIND JE Purpose

 

Wander Woman
Marcia Reynolds
Meer info →

Benut je Sterke Punten
Marcus Buckingham & Donald O. Clifton
Meer info →

Op de Tweesprong van Moeten en Willen
Elle Luna
Meer info →

Jouw Verhaal, Jouw Kracht
Elle Luna
Meer info →

↑ Terug naar boven


Mindset

Awaken the Giant Within
Anthony Robbins
Meer info →

Unlimited Power
Anthony Robbins
Meer info →

Reform Your Inner Mean Girl
Amy Ashlers & Christine Arylo
Meer info →

Vier Vragen die je Leven Veranderen
Byron Katie
The Work is het baanbrekende werk van Byron Katie, waarin je leert je gedachten in vraag stellen, zodat je niet langer in strijd leeft met je eigen werkelijkheid. En dat scheelt je een hele lijdensweg. In dit boek leer je hoe je The Work zelf kan toepassen, aan de hand van de Vier Vragen en het Werkblad. Dit handige boek kan je op elk moment in je leven opnieuw oppakken en lezen. Het is informatie, praktisch en tijdloos.
Meer info →

Master Your Mindset
Michael Pilarczyk
Meer info →

Mindlift
Kasper van der Meulen
Meer info →

The Blind Spot Effect
Kelly Boys
Meer info →

Playing Big
Tara Mohr
Dit boek is het allereerste boek dat ik ooit aangeraden kreeg om te lezen door een businesscoach. En het was meteen een schot in de roos, want ik worstelde erg met mijn eigen onzekerheid. Dit pareltje van een boek helpt je om los te komen van die vervelende invloed van je kritische stemmetje en je rechtmatige plek in te nemen in de wereld. Het boek is vooral toegespitst op vrouwelijke ondernemers die op zoek zijn naar meer zelfvertrouwen. Voor mij heeft dit boek alvast heel veel betekend.
Meer info →

Feel the Fear and Do it Anyway
Susan Jeffers
Aan dit boek heb ik enorm veel gehad. Het baanbrekend werk van wijlen Susan Jeffers is onmisbaar in de wereld. Vroeger worstelde ik namelijk met een angststoornis. Ik was er heilig van overtuigd dat angst alleen maar mijn leven bemoeilijkte en ik er zo snel mogelijk van af moest zien te geraken. Guess again, angst bestrijden werkt alleen maar meer angst in de hand. Wat werkt dan wel? Door de angst heen gaan. En daar gaat dit boekje over. Boordevol casestudies en verdiepende opdrachten.
Meer info →

How to Get from Where You Are to Where You Want to Be
Jack Canfield
Meer info →

↑ Terug naar boven


Money

Get Rich, Lucky Bitch
Denise Duffield-Thomas
Deze Aussie laat zich niet doen: Denise is gewoon een kanjer en een durver! Voor mij is dit hét beste boek op de markt over het transformeren van je geldmindset. En haar schrijfstijl is zo uniek, dat wil je niet missen.
In dit boek neemt Denise je mee op een uitdagen reis doorheen jouw eigen "money story". Ze daagt je uit je belemmerende gedachten bloot te leggen en aan te pakken. Daarvoor reikt ze verschillende manieren aan. En bovendien geeft ze waardevolle tips over hoe je geld een beter plaatsje kan geven in je leven.
Meer info →

Beautiful Money
Leanne Jacobs
Meer info →

Money, a Love Story
Kate Northrup
Meer info →

You are a Badass at Making Money
Jen Sincero
Meer info →

Profit First
Mike Michalowicz 
Meer info →

Sacred Success
Barbara Stanny
Barbara Stanny is een ouwe rot in het onderzoeken van geldproblemen bij vrouwelijke ondernemers. Ze heeft heel wat interessante boeken op haar naam staan hierover. Sacred Success is een van mijn favorieten. Ze kijkt niet alleen naar je relatie met geld, maar ook naar hoe jij naar succes kijkt. Iedereen heeft namelijk een unieke definitie van succes en het is de bedoeling dat jij jouw definitie voorop stelt. In dit boek krijg je waardevolle tips, oefeningen en opdrachten om met jouw mindset aan de slag te gaan, zodat jij er écht kan gaan staan en jouw plek in de wereld kan innemen.
Meer info →

The Art of Money
Bari Tessler 
Meer info →

Think and Grow Rich
Nederlandstalige bewerking door Michael Pilarczyk
Meer info →

↑ Terug naar boven


Business & Marketing

Lucky Bitch
Denise Duffield-Thomas
Meer info →

Three Simple Steps
Trevor Blake 
Meer info →

De Blauwe Oceaan
W. Chan Kim & Renée Mauborgne
Meer info →

Blue Ocean Shift
W. Chan Kim & Renée Mauborgne
Meer info →

Jij Bent een Badass!
Jen Sincero
Meer info →

1 Fan per Dag
Jos Burgers
Jos Burgers kan er wat van! In de eerste plaats schrijft hij vooral voor verkopers van fysieke producten, maar toch... dit boekje bevat een schat aan informatie, inspiratie en tips om met jouw bedrijf de ultieme klantervaring te scheppen. M.a.w. overtref de verwachtingen van jouw klanten en je krijgt er heuse ambassadeurs bij.
Dit is echt een aardje naar mijn vaartje. Ik hou niet alleen van zijn eenvoudige schrijfstijl en overzichtelijke hoofdstukjes, maar ook van het feit dat Jos voortdurend casestudies en leuke voorbeelden uit het echte leven aanhaalt. Dat maakt zo'n boekje goed verteerbaar en zo blijft de info beter aan je plakken. Ik had het in mum van tijd uit en kon direct beginnen toepassen.
Meer info →

Maak ze gek!
Aartjan van Erkel
Meer info →

Fascinate
Sally Hogshead
Meer info →

↑ Terug naar boven


Focus & Creativiteit

Doe Eén Ding
Gary Keller & Jay Papasan
Meer info →

The Art of War
Steven Pressfield
Meer info →

Do The Work
Steven Pressfield
Meer info →

Getting Things Done
David Allen
Meer info →

The Slight Edge
Jeff Olson
Meer info →

The Accidental Creative
Todd Henry 
Meer info →

Die Empty
Todd Henry
Meer info →

Stretch
Scott Sonenshein
Meer info →

The Artist's Way
Julia Cameron 
Meer info →

Big Magic
Elizabeth Gilbert
Als jij een heuse creatieveling bent, zoals ik, dan ga je zeker wat aan dit leuke boekje hebben. Elizabeth Gilbert is ook de schrijfster van de bestseller (met gelijknamige film): "Eat, Pray, Love". In dit boekje neemt ze je mee doorheen haar eigen creatieve levensstijl en waar ze zoal tegenaan loopt. Want geef nou toe: creatief zijn voor je werk is geen sinecure. De ene keer heb je wel inspiratie, de andere keer niet, maar intussen moet je wel opleveren. Hoe pak je het dan aan? Voor mij was dit boekje alvast een heuse inspiratie.
Meer info →

↑ Terug naar boven


(Innerlijk) Leiderschap

Synchroniciteit
Joseph Jaworski 
Meer info →

Oorsprong
Joseph Jaworski
Meer info →

Dare to Lead
Brené Brown
Meer info →

Verlangen naar Verbinding
Brené Brown
Iedereen wil ergens bijhoren. Ik ook (wie niet?). Maar verdorie, wat is dat moeilijk. En pijnlijk. En eenzaam soms. Want dat lukt niet altijd en soms kost het ons gewoonweg te veel. Brené Brown schrijft in dit boek over ons verlangen om ergens bij te horen, maar ook over hoe belangrijk het is om ergens voor te gaan staan als het écht belangrijk voor ons is, ongeacht wat anderen ervan vinden. Je kent haar, het gaat weer over die moed om imperfect te zijn, de moed om je kwetsbaar op te stellen.
Meer info →

Sterker Dan Ooit
Brené Brown
In dit boekje leer je dat fouten maken onvermijdelijk is, maar dat je daar op een hele constructieve manier mee om kan gaan. We gaan allemaal een soort proces door wanneer we met onze kop ergens tegenaan lopen, wat Brené "The Reckoning, The Rumble & The Revolution" noemt. Brené neemt je mee door deze drie fases van vallen en terug opstaan, zodat je er weer helemaal kan staan, sterker dan ooit tevoren.
Meer info →

De Kracht van Kwetsbaarheid
Brené Brown
Ik heb altijd met perfectionisme geworsteld. En ik was ook ontzettend bang om fouten te maken. Het leek wel een strijd op leven en dood, om mezelf te beschermen en om situaties te vermijden. En bovendien herviel ik steeds weer in uitstelgedrag, want het leek nooit (goed) genoeg. Brené Brown pakt dit probleem head-on aan. Ze daagt ons uit om ons kwetsbaar op te stellen en de moed te vinden om niet langer perfect te willen zijn. Whaaaa, wat een uitdaging! Maar het heeft mij alvast enorm veel gebracht (ook mijn business ook).
Meer info →

De Moed van Imperfectie
Brené Brown
Worstel jij met perfectionisme? Heb jij het idee dat jij voortdurend aan verwachtingen moet voldoen? Brené Brown helpt je er komaf mee te maken in dit leuke, praktische boekje. Heb jij de moed om imperfect te zijn?
Meer info →

The Charisma Myth
Olivia Fox Cabane
Meer info →

Louder than Words
Todd Henry 
Meer info →

Een Jaar Lang Ja
Shonda Rhimes
Heerlijk boekje van de maker van Grey's Anatomy en Scandal, twee van mijn meest favoriete series. Shonda is best introvert en niet zo'n held in "ja" zeggen tegen dingen, tot ze besloot een jaar lang alleen maar "ja" te zeggen tegen alles wat op haar pad kwam. In dit boek lees je haar relaas, met de nodige humor, maar ook met mooie aha!-momenten. 
Meer info →

↑ Terug naar boven


Spiritualiteit & levenskunst

Wat Ik Zeker Weet
Oprah Winfrey
Oprah Winfrey is een van mijn grote voorbeelden. Ze heeft zo ontzettend veel wijsheid in pacht, en toch blijft ze nederig. Dat siert haar. In dit leuke boekje deelt ze haar eigen waarheid en haar mooiste aha!-momenten. Heel erg inspirerend en waardevol. 
Meer info →

The Wisdom of Sundays
Oprah Winfrey
In The Wisdom of Sundays verzamelt Oprah Winfrey de mooiste inzichten, quotes en aha!-momenten uit haar (podcast) reeks SuperSoul Sundays, waar ze in gesprek gaat met vooraanstaande spirituele leraren, succesvolle ondernemers en inspirerende creatievelingen.
Meer info →

Miracles Now
Gabrielle Bernstein
Meer info →

Het Universum Staat Achter Je
Gabrielle Bernstein
Meer info →

Judgement Detox
Gabrielle Bernstein
Meer info →

What's in the Way is the Way
Mary O'Mally
Meer info →

The Path is Everywhere
Matt Licata
Meer info →

White Hot Truth
Danielle LaPorte
Danielle LaPorte is een echte spirituele madam met ballen. Ze heeft een zeer eigen-wijze manier van schrijven en kan het niet laten om tegen heilige huisjes te schoppen. Dit boek gaat over het bewandelen van je spirituele pad als zoeker. Ook ik ben een zoeker. Steeds opnieuw wil ik leren en inzichten opdoen. Vaak weet ik niet eens wat me drijft. Danielle vertelt over haar eigen ervaringen als zoeker en wat voor haar heeft gewerkt. Danielle zou Danielle niet zijn als ze ook van dit boek niet een waar kunstwerkje maakte. De mooie harde kaft met reliëf maakt dat je het boek onmiddellijk wil vastpakken en doorbladeren. Het boek bevat ook mooie quotes en inspirerende teksten.
Meer info →

Geluk Zonder Voorwaarden
Michael A. Singer
Ik vind dit boek zooo goed, dat ik zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie heb gekocht. Michael Singer neemt je mee op reis doorheen je eigen geest. Want daar gebeurt van alles en we worden er voortdurend door opgeslorpt. Hij leert ons doorheen het boek hoe we meer afstand kunnen nemen van onze gedachten, zodat we evenwichtiger en krachtiger in het leven kunnen staan ... als onszelf, wie we wérkelijk zijn. Voor een spiritueel getint boek is dit echt een praktisch boek.
Meer info →

The Surrender Experiment
Michael A. Singer
Meer info →

Het Boek van Vreugde
Z.H. the Dalai Lama & Aartsbisschop Desmond Tutu
Z.H. de Dalai Lama mag dan misschien een gigantisch groot figuur zijn op de wereld, ik moet vooral om 'm lachen. Op een goeie manier: omwille van zijn ontwapenende verschijning en wat hij te vertellen heeft. Yep, de Dalai Lama houdt wel van een grapje hier en daar. Gooi 'm samen met Aartsbisschop Desmond Tutu en je hebt een tweetal om nooit te vergeten. Hiláaaaarisch, maar ook heel inspirerend. En uiteindelijk hebben ze het in dit boek over een heel moeilijk onderwerp: hoe kan je oprechte vreugde ervaren in een wereld boordevol leed?
Meer info →

Als Ik het Leven Over Mocht Doen
Bronnie Ware
Bronnie werkte jarenlang in de palliatieve zorgen. Ze begeleidde menige mensen in hun overgang, op het sterfbed dus. En doorheen de gesprekken die zij met die mensen voerde, leerde ze dat mensen doorgaans van vijf dingen spijt hebben voor ze sterven. Wat die vijf dingen precies zijn, lees je in dit boek. Inspirerend, maar ook confronterend.
Meer info →

Chicken Soup for the Soul
Jack Canfield, Mark Viktor Hansen & Amy Newmark
Als je van inspirerende, hartverwarmende verhalen houdt, dan is dit een boek voor jou. In Chicken Soup for the Soul verzamelden Jack Canfield en zijn co-schrijvers een heleboel life-changing verhalen. Het leuke aan dit boek is dat je het ook makkelijk weer even kan wegleggen. Want het boek is ingedeeld in verschillende, waargebeurde kortverhalen. Heb je even inspiratie nodig of een hart onder de riem? Pak het boek op en lees een verhaal!
Meer info →

..............................

Wanneer je een boek aankoopt via deze pagina, dan ontvang ik een kleine commissie of waardebon via Amazon of Managementboek. Op die manier kan ik ook weer nieuwe boeken aankopen.

..............................

↑ Terug naar boven


Online boekenclub

Word lid van onze Solopreneur Sisterhood en neem deel aan de online boekenclub.
Regelmatig bespreken we nieuwe, interessante boeken die van waarde kunnen zijn voor jouw business, en bovendien kan jij ook je favoriete boeken delen.