Lifecoaching

Wat is lifecoaching?

Een lifecoach is iemand die mensen ondersteunt en begeleidt in het verkrijgen van inzicht in diens eigen leven en het behalen van een bepaald doel. Lifecoaching is, in tegenstelling tot therapie, vaak veel meer doel- en resultaatgericht. Je werkt ergens naartoe. Natuurlijk kan die doelstelling ook gaandeweg veranderen, naargelang wat je leert over jezelf en het leven.

Als lifecoach is het mijn taak om de juiste vragen te stellen zodat jij zelf tot inzicht kan komen en de antwoorden in jezelf kan vinden. Het is dus niet de bedoeling dat jij gewoon de coaching “ondergaat,” maar dat je net ten volle vanuit je eigen autonomie gaat leven en de coaching dus beleeft. Als coach bied ik dan ook geen oplossingen aan, maar daag ik je uit die oplossingen zelf te vinden of te gaan kijken wat voor jou werkt en wat niet.

Als coach fungeer ik ook als klankbord en help ik je overzicht te krijgen. Je leert zo afstand te nemen van jouw situatie om het geheel beter te kunnen overzien, wat vaak leidt tot nieuwe inzichten en perspectieven.

In de film van jouw leven speel jij immers de hoofdrol. Maar doordat we zo opgaan in die film, als acteur in onze rol, is het vaak moeilijk om de film te overzien. Een lifecoach helpt je dus om even afstand te nemen van wat er zich op het doek afspeelt en in de bioscoopzaal te gaan zitten om vanuit een ander perspectief naar jouw leven te kijken. 

Lees meer over wat lifecoaching precies is >

Lifecoaching met Human Design

Ik ben een Human Design lifecoach. Human Design is een synthese van verschillende oude modaliteiten en elementen uit de wetenschap, waarmee je op basis van jouw geboortegegevens jouw unieke blauwdruk als mens krijgt te zien. Door deze blauwdruk als “kaart” te gebruiken leer je het verschil kennen tussen jouw conditionering en je ware natuur. Als Human Design-gids maak ik je wegwijs in je eigen unieke blauwdruk en als lifecoach met Human Design help ik jou om je ware natuur steeds meer te omarmen en te leven.

Op basis van jouw geboortegegevens, inclusief geboortetijd ook, creëer ik een grafiek van jouw aangeboren natuur en kunnen we kijken waar jouw conditioneringen liggen of wat je van anderen hebt geadopteerd wat niet in lijn ligt met die natuur. Tijdens sessies doorlopen we dus stap voor stap de verschillende elementen uit de grafiek en gaan we gesprekken aan om te kijken waar dit in jouw persoonlijke verhaal en je leven aan bod komt, waarbij je wordt uitgedaagd om daarin stappen te zetten.

Belangrijk: om de kwaliteit van mijn werk te kunnen garanderen dien je te beschikken over jouw geboortegegevens (datum, tijdstip! en plaats).

Lees meer over wat Human Design precies inhoudt >

Lifecoaching met de Gene Keys

Hetzelfde kunnen we ook gaan doen met de Gene Keys, een systeem dat gebaseerd is op Human Design, maar die een meer mystieke en filosofische aanpak heeft. We kunnen samen in jouw Gene Keys-profiel duiken om te kijken wat er te leren valt aangaande jouw hulpvraag. Ik daag je dan uit om de Gene Keys in je dagelijkse leven te integreren zodat je ergens naartoe kan werken op een meer praktische manier, zoals we dat ook zouden doen als we puur aan het lifecoachen gaan.

Belangrijk: om de kwaliteit van mijn werk te kunnen garanderen dien je te beschikken over jouw geboortegegevens (datum, tijdstip! en plaats).

Lees meer over wat de Gene Keys zijn >

Lifecoaching met de zangstem

De stem doet heel veel. Uit de stem kunnen we ook heel wat afleiden.
Wie graag zingt of zich geroepen voelt om op creatieve wijze te spelen met de stem, kan bij mij terecht voor sessies stembevrijding en zang-improvisatie, waarbij we stappen zetten in het ontwikkelen van kernstabiliteit, zelfvertrouwen, fouten durven maken en de verbinding tussen hoofd en lichaam te versterken.

Voor deze sessies hoef je geen geoefend zanger te zijn. Iedereen die graag via de (zang)stem verbinding wil leggen met zichzelf is welkom. Je hebt ook geen kennis van muziek nodig. Spelenderwijs bouwen we, aan de hand van jouw unieke tempo, op en leer je steeds meer facetten van jezelf kennen, leer je omgaan met obstakels en zet je stappen naar het durven ruimte innemen in de wereld.

Combinatie op maat

Alle bovengaande elementen kunnen ook worden gecombineerd, afhankelijk van jouw noden, interesses en waartoe je je geroepen voelt. Soms kan ik die combinatie ook intuïtief inzetten als ik voel dat het jou op een of andere manier zou kunnen helpen. Maar an sich ben jij degene die jouw eigen pad bewandelt en ben ik slechts iemand die even met jou meewandelt.

Uiteindelijk maakt het niet uit welke tool we inzetten, zolang jij voelt dat dit jou helpt en het voor jou afgestemd voelt. Alle tools wijzen immers naar hetzelfde: het leren afstemmen op je eigen, innerlijke leiding, het cultiveren van een solide kernstabiliteit, het loslaten van wat je geïnternaliseerd hebt maar wat niet bij jou hoort, en leven als je authentieke zelf.

"Ik waardeer je diepgaande kennis, niet-oordelende benadering en rustige manier van doen. Ik houd van je ontspannen, warme en genereuze benadering om je wijsheid en kennis te delen. Ik wil jouw 1-op-1 sessies met aanbevelen omdat je op zo'n praktische manier eerlijkheid en ondersteuning biedt."

Moira

"Je hebt fantastisch werk geleverd met mijn sessies en ik ben erg dankbaar voor deze ervaring en nieuwe kennis. You rock, Daisy! Ik kijk ernaar uit om weer met je samen te werken!"

Alina Nikishina

"Je vindt altijd het antwoord op al mijn twijfels en vragen, en moedigt me aan om zelf te experimenteren. Je doet niet alsof je alle antwoorden hebt, en ik waardeer ook hoe je jezelf onderzoekt. Ik wil je zeker aanbevelen omdat je zeer goed geïnformeerd bent, het eenvoudig maakt en een warme persoonlijkheid hebt. Je bent ook erg ondersteunend en vindt altijd de juiste benadering voor mensen om de informatie die je brengt te begrijpen. Voor mij is dat echt meesterschap."

Ivana Kraljic Soban

Boek een sessie

Zin om aan de slag te gaan?
Vraag hieronder een sessie aan (via e-mail).

Praktisch

Kostprijs: €60,00/uur, inclusief 21% B.T.W.
Locatie: online via Zoom of offline bij mij thuis (1ste verdieping) in Gistel.

Je kan me eventueel ook een tekst- of spraakberichtje sturen via Whatsapp: klik hier.

Deze website gebruikt cookies. Indien je doorgaat met het gebruik van deze website, dan ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Meer info