Selecteer een pagina

Leef je volle potentieel... yeah right!

“Success for me is being true to who I am.”
Waarop Byron Katie antwoordt: “There’s nothing else that anyone wants. There’s nothing else that matters.”

Ik wil dolgraag twee video’s met je delen.
Omdat ik mijzelf hier enorm in herken. En ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben.

Ik had kortgeleden een gesprek met een vriendin, tevens sparringpartner, omdat ik voelde dat ik weer vast zat.

“Weer vast zat”, haha… alsof dat zowat elke dag gebeurt. Dat is niet zo. Maar net zoals bij veel mensen, wordt het stukje “vastzitten” vaak uitvergroot in mijn hoofd.

Ik had namelijk het gevoel dat ik weer een heleboel dingen uit de weg ging. En ik heb zo mijn manieren om dingen uit de weg te gaan.
Wat is jouw manier?

Boeiend, als dan het besef komt.
Wat gebeurt er? Wat ga ik nu doen?

Onvermijdelijk komen ook allerlei emoties naar boven, als je je openstelt voor het antwoord. En dat maakt net dat je bewust een keuze kan maken: ga ik het anders aanpakken en ben ik bereid me oncomfortabel te voelen, of steek ik mijn kop in het zand en ga ik door zoals ik bezig was?

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg,” zei ooit een businesscoach tegen me.

Ondertussen weet ik dat het niet zozeer gaat over wat ik wel of niet doe, maar of ik er plezier aan beleef. Dát is de sleutel.
Bedankt voor de reminder, lieve vriendin/sparringpartner 😉

Mijn angst zit ‘m er vooral in dat ik niet aan verwachtingen voldoe (van anderen). Dan heb ik het gevoel dat ik het niet verdien. En al zeker niet om te mogen doen wat ik leuk vind.

Ik heb namelijk het idee dat als ik écht doe wat ik leuk vind, ik sowieso uit de boot val. Niet binnen de norm dus. En dat andere mensen daar last van hebben.

Poeehaa, dat is best een dingetje. Rationeel is het een no-brainer, maar ik moet toegeven dat het diep vanbinnen wel wat met me doet.
Herkenbaar?

Zo ook deze meneer, die in gesprek is met Byron Katie.
Byron is een van mijn meest inspirerende mentors. Ik heb al haar boeken en kijk regelmatig video’s waarin ze The Work doet met deelnemers aan haar workshops.

Ik houd vooral van Byrons eigenzinnige humor en hoe ze op die manier voortdurend kwartjes doet vallen bij de mensen die ze dient. Voor mij is ze een van de meest oprechte, échte mensen die ik ken. Deze dame doorprikt alle BS in mum van tijd.

In het verhaal van deze meneer herken ik mij bijzonder goed. Dat is precies waar ik met mijn bedrijf regelmatig tegenaan loop. Het is precies ook de uitdaging die ik elke dag weer aanga, en waarom ik doe wat ik doe.

En ik weet dat heel veel onderneemsters, vooral van de multi-gepassioneerde soort, zoals ik ook ben, hiermee worstelen. Daarom wil ik deze fantastische video’s met je delen: klik hier voor deel 1 en klik hier voor deel 2.

Laat me zeker weten wat je ervan vond, wat dit met jou doet.

Daisy De Boevere

Daisy De Boevere

Mindset- & Businesscoach

Mijn naam is Daisy De Boevere, no-nonsense mindset- en businesscoach voor multi-gepassioneerde onderneemsters. Ik help je om, vanuit een solide basis, een bloeiend en zinvol bedrijf te bouwen, waarmee jij jezelf authentiek in de wereld kan zetten.

Deel dit bericht

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *