Selecteer een pagina

Het raadsel van de uitblijvende omzet

Twee jaar geleden deed ik de grootste investering voor mijn bedrijf ooit.
Wat was dat spannend, zeg!

En toch voelde het goed.
Dus ik deed het gewoon.
(en gek genoeg ging ook mijn wederhelft akkoord)

Maar kort daarna liep mijn bedrijf niet meer.
Huh?

Yep.
En ik ben heus niet de enige met dit verhaal.

Herken je dit?
Je hebt al een tijdje een bedrijf, maar je vraagt je af: “Is dit het nou?”
Ergens diep vanbinnen voel je dat je er meer zou kunnen uithalen. Als je maar wist hoe. Allicht vraag je ook veel te lage prijzen, is je aanbod een allegaartje, en vraag je je af hoe je je kan onderscheiden van je collega-ondernemers, die in dezelfde branche zitten.

Ik verdiende niet slecht. Maar ook niet supergoed.
Ik dacht: ik wil iets veranderen. Ik wou méér.
En dus ging ik op zoek.

Een nieuwe wereld

Ik surfte wat rond op het internet en kwam wel het een en ander tegen, maar het gebeurde pas toen een andere onderneemster, die ooit klant bij me was geweest, me in de richting van een welbekende Nederlandse businesscoach wees.
Haar website was een totaal nieuwe wereld voor me.

Maar ik was nog niet klaar om echt grote stappen te zetten, dus in plaats van me in te schrijven voor een high-end training, kocht ik een van haar korte online programma’s. Dat was ook helemaal nieuw voor me. En het smaakte naar meer…

Door die nieuwe wereld binnen te gaan kreeg ik nu totaal andere zoekresultaten in Google te zien. En zo kwam ik op de website terecht van een andere Nederlandse businesscoach, die net op punt stond een gratis webinar te geven. Yep, dat ging ik volgen.
En aan het eind van het webinar zei ik opeens “ja” tegen een 2500 euro investering!

Wow!
Eerst was ik natuurlijk tegelijkertijd euforisch en super-bang.
Daarna lukte het mij steeds meer om me écht open te stellen voor wat ging komen. En dat veranderde mijn leven (en mijn
ondernemerschap) totaal.

Bijna niets meer

Maar… er gebeurde ook iets anders.
Mijn redelijk stabiele verdienste, die ik tot nog toe had opgebouwd in de voorbije jaren (ik was al 10 jaar aan het werk als zelfstandige), verdween.

Ik had nog een klein piekje, doordat ik experimenteerde met een van de adviezen van het programma, dat ik had gekocht, namelijk om niet langer je tijd te verkopen (wat ik voordien wel deed), maar je waarde.
Ik dacht: yes, this is it! En toen… bijna niets meer.

En dat “bijna niets meer” heeft wel erg lang geduurd.
Zo lang dat andere deelneemsters uit het programma, die hetzelfde doormaakten als ik (en jeetje, wat waren we met veel), zelfs opnieuw een baan gingen zoeken, omdat ze het financieel niet meer trokken.

Ik had gelukkig mijn goed-verdienende wederhelft nog, waardoor ik ook de tijd en de ruimte kreeg om te experimenteren #luxepositie #dankbaar

Maar… nu komt het: het heeft bijna 1,5 jaar geduurd!
Anderhalf jaar waarin ik nauwelijks tot geen inkomsten had. Ik schaamde me te pletter, echt. Als iemand mij vroeg of mijn bedrijf al goed liep, dan zakte ik door de grond. Ik probeerde de vraag kost wat kost te vermijden.
Wat was er dan gebeurd?

Het bedrijf bouwen van iemand anders

Ik vat het samen: Ik ging allerlei dingen doen, waarvan ik dacht dat ik ze moest doen.
Ik ging van intuïtief ondernemen en af en toe afkijken bij mijn collega’s, naar het implementeren van adviezen en strategieën van iemand anders. En dat was nieuw voor me.

Ik was helemaal onder de indruk. En ik had zonet ook wel 2500 euro geïnvesteerd.
Vooral dat gaf wel wat druk – kan je het je voorstellen? 😛

Ik had het niet eens in de gaten, was me niet bewust van hoe anders ik het plots aanpakte. En daarmee ging ik regelrecht tegen mijn eigen, unieke natuur in.
Het werkte niet. Punt.

En het heeft heel lang geduurd eer ik besefte wat ik aan het doen was.
Ik stond mezelf in de weg. Ik leefde het leven van iemand anders. Ik bouwde het bedrijf van iemand anders.

Mijn omzet slonk met de minuut en nagenoeg niemand reageerde nog op mijn aanbod. Ondanks dat ik me te pletter markette en alles volgens het boekje deed.

En weet je wat nog het stomste is?
Mijn toenmalige businesscoach had me ervoor gewaarschuwd. Maar ik begreep niet helemaal waarover ze het had. Dus het ging het ene oor in en het andere weer uit. Ik was er namelijk van overtuigd dat ik het goed aanpakte, want ik deed toch alles volgens het boekje?

Ik was niet de enige. We vielen als vliegen. De een na de ander, en soms met bosjes tegelijk. Enkelingen slaagden erin hun omzet net te vergroten, gelukkig, anders was het wel heel erg geweest voor onze businesscoach, lol. Die werden dan haar succesverhalen. Wij waren dan eerder de ploeteraars :/
En dit gebeurt veel vaker dan je denkt.

Het raadsel opgelost

Ondernemers kopen vaak online programma’s met de verwachting dat hun omzet opeens gaat skyrocket’en, om dan te merken dat hun omzet net afneemt of zelfs helemaal verdwijnt! En dat dit wel enige tijd kan aanhouden.

Drie redenen:

  1. Je leert nieuwe dingen en nieuwe dingen hebben tijd nodig om zich te integreren in je leven en in je bedrijf, alvorens ze voor je gaan werken. Gemiddeld doe je er 66 dagen over om een nieuwe gewoonte aan te leren, zegt wetenschappelijk onderzoek – just saying 😛 Vaak geven we al op nog voor we dat punt bereiken. Nog voor we het “ons eigen kunnen maken”, hebben we het al afgedaan als “werkt niet”.
  2. Je leert nieuwe dingen, maar je bent je niet bewust van de rol die jij daarin speelt, waardoor je keuzes maakt die niet bij jou passen, en je dus jezelf in de weg gaat staan. Dat was mijn grootste les. Als dit jouw les of patroon is, omdat je basis niet stevig staat (remember, van vorige week?), dan kan het ook wel even duren eer je dit beseft en kan aanpakken.
  3. Je zoekt het voortdurend buiten jezelf, waardoor je het contact met jezelf verliest. Dit is een vlucht, weg van jezelf, en kan erg verslavend werken. Het komt vanuit een diepe overtuiging dat je niet (goed) genoeg bent en dus eerst nog van alles moet doen, krijgen, leren, … voor je verder kan. Maar dat échte gevoel van eigenwaarde kan je nooit bij de ander halen: het komt alleen uit jezelf.

Ik had wel een aardje weg van alle bovengenoemde dingen.
Herkenbaar?

Een ding is zeker: je wordt niet blij van dingen te doen, waarvan je denkt dat je ze moet doen. Net dát is de domper voor je bedrijf, je omzet en je aantrekkingskracht als ondernemer.

Natuurlijk zijn er altijd wel dingen die je moet doen en die niet altijd even leuk zijn. Dat hoort er gewoon bij. Bij het ondernemerschap, en ook bij het leven. Maar als je alleen dat als ondernemer overhoudt, dan komen heel snel de twijfels, de onzekerheid, de teleurstelling, en zelfs… voor sommigen dan: de handdoek in de ring.

Krik je omzet op

Handdoek in de ring? Dat hoeft niet zo te zijn. You can do it, girl!
In het blogartikel van volgende week vertel ik je hoe je je omzet dan wel kan opkrikken, naast het oefenen van geduld en het nemen van actiestappen 😉

Wil je als eerst op de hoogte worden gebracht?
Meld je dan hier gratis aan.

P.S. Hoe ging mijn verhaal verder, vraag je je nu misschien af? Wel, na mijn periode van “bijna niets meer” ben ik het anders gaan aanpakken. Toch ging ik opnieuw investeren, maar maakte ik niet meer dezelfde fout. Dit keer ging ik volledig in mijn eigen kracht staan en steeg mijn omzet met 300% op enkele maanden tijd. Lees mijn verhaal hier (in het Engels).

Daisy De Boevere

Daisy De Boevere

Coach voor vrouwelijke kennisondernemers

Mijn naam is Daisy De Boevere, gepassioneerd kennisonderneemster sinds 2005. Het is mijn missie om andere kennisonderneemsters te helpen om, vanuit een solide basis, een bloeiend en zinvol bedrijf te bouwen, waarmee zij zichzelf authentiek in de wereld kunnen zetten.

Deel dit bericht

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *