Over mij

Mijn naam is Daisy De Boevere.
Ik ben Schrijf- en Mindset Coach, en Business Mentor voor creatieve coaches met een inspirerende missie, die willen breken met de norm en er eindelijk helemaal willen staan als zichzelf. Ik help hen bovendien om een kick*ss coachingpraktijk te creëren, waar ze écht trots op kunnen zijn.

Ik onderneem zelfstandig sinds oktober 2005.
Ik startte toen als coach voor zangers, maar al gauw bleek het ondernemerschap minstens zo belangrijk als het coach-zijn. Sindsdien is het ondernemen een manier van leven voor mij geworden. Ik geniet ervan met volle teugen. En dat gun ik jou ook!

Mijn verhaal

Toen ik startte was er niemand om me de weg te wijzen.
Ik kende wel ondernemers uit mijn omgeving, maar ik voelde weinig voor hun filosofie en aanpak. Om het meest uren kloppen, om het meest verdienen en om het meest slaap laten; daar leek het om te gaan. Dat zag ik mezelf echt niet doen. Zelfzorg is voor mij erg belangrijk.

Bovendien had ik een hekel aan die “ondernemerswereld”.
Ik zag mezelf ook niet naar een netwerk-bijeenkomst gaan, vol stijve harken, strak in het pak. Ik had helemaal niets met marketing en verkopen. Eerlijk gezegd vond ik het allemaal maar een vreemd toneelspelletje.

Het moet toch anders kunnen, dacht ik?
Ik verlangde hevig naar een zinvol leven, waarin mijn bedrijf een positief verschil zou maken in de wereld. En waarin ik de vrijheid had om te zijn wie ik ben en te doen wat ik het liefste deed, op mijn eigen unieke manier.

Ik wilde een bedrijf waarvan ik voelde dat het geen werk was, maar een passie.  En ik wilde goed verdienen, zonder me dood te moeten werken. Maar hoe pak ik dat aan, vroeg ik me stellig af?

Het werd een hele lange zoektocht.
Ik durfde nauwelijks stappen te zetten. Ik voelde me geïntimideerd. Jarenlang verdiende ik weinig, ook al had ik veel klanten. Dat resulteerde in een burn-out, waardoor ik nog verder van huis leek.

Maar mijn wens om te ondernemen vanuit het hart was vurig.
Ik zette door en vond steeds meer nieuwe manieren om het ondernemerschap aan te pakken. Het werd uiteindelijk een rollercoaster-rit van 12 jaar, met veel vallen en opstaan.

Ik ontdekte dat ik heus niet de enige was die anders naar ondernemen wou kijken.
Die ontdekking gaf mijn zelfvertrouwen een boost. Ik ging als een speer en begon oprecht plezier te beleven aan het ondernemerschap. Ik ontdekte nieuwe dingen aan mezelf en ontmoette gelijkgestemde ondernemers. Dat veranderde alles!

En dit gun ik jou ook.
Om te ondernemen vanuit jouw hart, met passie en plezier, én goed te verdienen. Wat ik kan, kan jij namelijk ook. In tegenstelling tot hoe ik ben gestart, hoef jij er niet alleen voor te staan. Ik help je graag om die kick*ss coachingpraktijk ijzersterk neer te zetten 🙂

Een beetje geschiedenis…

Met Kevin, op onze trouwshoot (oktober 2016)

Het was najaar 2005 toen ik als zelfstandig zangcoach, stemtherapeut en uitvoerend muzikant startte. Voorheen was ik al behendig met online tools en hield ik enorm van het contact leggen met mensen via het internet. Ik runde meerdere MSN-groepen en werd een tijdlang webmaster van een bekende Nederlandse website rond Lichtwerk. In de begintijd van mijn ondernemerschap werkte ik ook een tijdje als freelance webdesigner.

In 2011 stapte mijn partner Kevin ook mee in het bedrijf. Zo evolueerden we naar een Vennootschap Onder Firma (VOF) en breidden we onze expertise verder uit naar IT en Test Consultancy. In 2016 braken we door naar een stevige, 6-cijferige omzet, en groeiende. In datzelfde jaar ging ik ook aan de slag als freelance virtueel assistent.

Online marketing, en in het bijzonder ook schrijven, werden heuse passies voor me. Ik ging in de leer bij o.a. Ninke van der Leck, Youri Meuleman, Marie Forleo, Amy Porterfield en Birgit Luijk. Omdat klanten steeds vaker om coaching en advies vroegen, stapte ik eind 2017 integraal over naar businesscoaching, in een 100% online bedrijf.

Wist je dat?

… ik ook journalist ben met een Europese perskaart?
Mijn partner en ik zetten ons, sinds de zomer van 2015, vrijwillig in om de vluchtelingencrisis in onze regio in beeld en verhaal te brengen. Kevin is naast journalist ook freelance fotograaf. Je kan onze inspanningen lezen op HelpenHelpt.be of ons volgen via onze Facebookpagina.

Met vrijwilligers Danny, Michèle en Anna in de “Jungle van Calais”, waar heel veel vluchtelingen met ons op de foto willen
NoizPictures, september 2015)

Net een tent rechtgezet in het modderige vluchtelingenkamp van Duinkerke, met Himdad, Koerdisch vluchteling, en Anghazard, Britse vrijwilligster (december 2015)

Ook in Vlaanderen steken we een handje toe: op huizenjacht met vluchtelingen Patrick (Rwanda), Omar (Syrië) en Mustafa (Irak) in Gent – wat een helse opdracht! (maart 2016)

Typisch Dees

Foto: met mijn partner Kevin

Ik ben een INFJ-type.
Eenvoud, diepgang, eigenheid en vrijheid zijn erg belangrijk voor me.
Maar ook heel veel alleen-tijd.
Ook wil ik mijn tijd zo zinvol mogelijk doorbrengen.

Foto: met mijn kat Muffin

Ik word intens blij van verse aardbeien, pure chocolade, de geur van koffie, Afrikaanse rooibosthee, dieren, boswandelingen, schrijven, zingen, lezen, musiceren en diepgaande gesprekken met gelijkgestemde zielen.

Foto: met mijn hond Nane

Ik voel me het meest geïnspireerd door Brené Brown, Marie Forleo, Jeff Foster, Byron Katie, Oprah Winfrey, Walk Off The Earth, Bart Peeters, Ish Ait Hamou, de vluchtelingen die ik help en mijn gekke huisdiertjes.

Goede doelen

Ik vind het ontzettend belangrijk om positief bij te dragen aan de wereld.
Niet alleen ondersteun ik mijn eigen klanten in het neerzetten van hun inspirerende missie, zodat ze van grote betekenis kunnen zijn voor de wereld, maar geef ik ook een deel van mijn omzet aan goede doelen. Dit zijn alvast drie goede doelen die onze steun dubbel en dik verdienen:

Dokters Van De Wereld

Ik heb deze mensen vaak aan het werk gezien tijdens mijn vrijwilligerswerk in de vluchtelingenkampen. Dokters Van De Wereld doet fantastisch, baanbrekend werk met een hart voor elk mens.

Plan International

Kevin en ik sponsoren een meisje uit Oost-Timor. Door een vaste maandelijkse bijdrage verbeteren we de leefomstandigheden in haar omgeving en zorgen we dat ze naar school kan gaan.

Voedselbanken

De Belgische Voedselbanken zetten zich in in de strijd tegen de honger en voedselverspilling. Maar liefst 1 op de 7 mensen in België doen een beroep op gratis voedselpakketten en dus is er heel veel hulp nodig.

Ik deel jouw gegevens nooit met anderen.

Pin It on Pinterest