Businesscoaching

jij en ik, een-op-een

Je “eigen ding” doen. Vrijheid hebben.
Lekker gaan samenwerken met leuke klanten, zonder een baas die over je schouder meekijkt.
En je eigen agenda indelen. Werken wanneer jij dat wil.
Veel verdienen met wat jij het liefste wil.

En zo ga je het avontuur aan, als zelfstandig coach, trainer, muzikante, creatieveling, therapeute, etc.

Maar ondernemen is natuurlijk veel meer dan alleen het uitoefenen van wat jij het liefste doet.
De druk om klanten te vinden en de kosten te kunnen betalen komt al gauw om de hoek kijken.
Bovendien moet je ook nog eens een website bouwen, aan e-mailmarketing doen, social media-kanalen onderhouden, telefoons beantwoorden, je planning op orde krijgen, … hellup, dat lijstje eindigt niet!

Je zou niet de eerste onderneemster zijn die overweldigd raakt of vastloopt.
En vooral als je dan ook nog eens helemaal alleen werkt in je bedrijf én inspeelt op meerdere passies en interesses, door je multi-gepassioneerde aard, dan is het al helemaal een uitdaging.

En ook… solo-ondernemen kan best eenzaam zijn.
Het internet staat vol van de adviezen en tips, maar je zou toch zo graag even een duwtje in de rug willen, een oprecht luisterend oor, iemand die met je meedenkt en een stukje meewandelt op jouw pad. Iemand die jou is voorgegaan en even de gevaren kan aanduiden of jou bijtijds kan bijsturen. Ja, toch?

Wel, bij deze stel ik mij kandidaat.
Ik onderneem sinds oktober 2005, een heus avontuur waar ik elke dag dubbel en dik van geniet (en soms even wat minder, iedereen heeft wel eens een off-dagje).

Marketing heeft voor mij nog weinig geheimen en toevallig ben ik ook erg bedreven in die online techniek waar je tegenaan kan lopen. Bovendien vind ik het heerlijk om met gelijkgestemde onderneemsters te sparren, met hen mee te denken, hen uit te dagen, die liefdevolle schop onder de kont te geven en te helpen waar ik kan.

Ik heb natuurlijk niet alle wijsheid in pacht. Zeker niet.
Ook ik ben nog voortdurend aan het experimenteren en leren. Ook ik maak fouten.
Dat hoort nu eenmaal bij het ondernemen, elke dag weer opnieuw.

Ik deel graag mijn inzichten, ervaringen, f*ck-ups en tips met je, zodat jij het wiel niet moet uitvinden.
Als we onze inspiratie, kennis, inzichten en ervaringen samen leggen, dan ben ik er zeker van dat we voor elk probleem een oplossing kunnen vinden, en dat jij zo hele mooie stappen kan zetten richting jouw droombedrijf.


What we know matters but who we are matters more.
— Brené Brown

Aan de slag!

Al is elke coachingsessie verschillend en werk ik het liefst op maat (want elke onderneemster is uniek en verdient dus een unieke aanpak), toch maak ik het even wat minder abstract voor je. Hier komt ie:

Doorheen individuele businesscoaching gaan we o.a.:

 • ontdekken waar het precies misloopt of wat er allemaal nodig is,

 • een helder plan bedenken en uitwerken, waar jij stap voor stap mee aan de slag kan,

 • jouw belemmerende denkpatronen transformeren naar een mindset voor succes,

 • jouw focus en richting bepalen en jouw mooie missie onder woorden brengen,

 • ontdekken wat jou zo uniek maakt en welke doelgroep bij jou hoort,

 • strategieën uitwerken die perfect passen bij wie jij bent en wat je met jouw bedrijf wil uitstralen,

 • jouw zichtbaarheid stevig boosten zonder te 'spammen' of te 'verkopen',

 • problemen en hindernissen onderweg head-on tackelen, zodat je weer verder kan,

 • creëren van binnenuit, zodat klanten vanzelf naar je toe kunnen komen,

 • je online techniek aanpakken voor een gestroomlijnde business op het internet.

Ik help je o.a. om:

 • de vinger op de pijnlijke plek te leggen en nieuwe keuzes te maken,

 • actie te ondernemen en jouw doelen te behalen,

 • klanten aan te trekken waarmee het superfijn samenwerken is en zo je omzet te vergroten,

 • een bloeiende business neer te zetten waar je oprecht trots op kan zijn,

 • de vrijheid, vreugde en voldoening te bereiken waar je zo naar verlangt.

Helder?
Anders vraag je het maar ;-)


Everything is figureoutable.
— Marie Forleo

Individueel coachingtraject

Ik werk enkel met trajecten van ca. 6 à 9 maanden, zodat we ruim de tijd kunnen nemen om de diepte in te duiken en ik jouw bedrijf, en wat jou uniek maakt, door en door leer kennen. Elk traject bestaat uit:

 • een intake-moment, gratis en vrijblijvend, van ca. 1,5 uur, online via Zoom (videochat), zodat we kunnen kennismaken, we jouw hulpvraag kunnen uitspitten en kijken of wij een “match” zijn;

 • 6 coachingsessies van elk ca. 1,5 à 2 uur, goed voor zo’n 9 à 12 uur individuele coaching dus, online via Zoom (videochat) of offline in mijn werkplek in Gistel (met je laptop). Je kan dit natuurlijk ook naar hartelust combineren. De sessies zijn flexibel in te plannen binnen een termijn van 6 à 9 maanden;

 • allerhande les- en studiemateriaal, ter aanvulling op je coachingsessies, waaronder samenvattingen via e-mail, video-tutorials op maat, checklists, en opnames van je sessies, indien je ze online volbracht (voor offline sessies kan je zelf opnemen via je smartphone of laptop);

 • doorlopend contact via Basecamp: je kan me dus op elk moment vragen stellen, om feedback vragen en ik geef je met plezier af en toe een liefdevolle schop onder je kont, alsook kunnen we bestanden uitwisselen, kan ik jou accountable houden voor belangrijke doelen en taken, en kunnen we het verloop van jouw traject nauw opvolgen. Leuk weetje: Basecamp heeft ook een app voor je smartphone;

 • bonus: onbeperkt toegang tot de Solopreneur Sisterhood, t.w.v. 555 euro, waar je kan sparren met gelijkgestemde solo-onderneemsters, je kan deelnemen aan de maandelijkse Sisterhood Sessions en ook toegang krijgt tot alle online trainingen en tutorials;

 • de mogelijkheid tot het plannen van losse vervolgsessies, voor mocht je mijn hulp nog verder nodig hebben (natuurlijk kan je ook een nieuw traject aangaan als je dat wil).

Totale investering: 997 euro/traject, exclusief 21% B.T.W.
Vervolgsessie: 127 euro/sessie, exclusief 21% B.T.W.


You’re always being led to your highest good,
as long as you have the courage to listen.
— Marie Forleo

Wat klanten vertellen...

Testimonial-Carolijn.png

“Ik klopte bij Daisy aan omdat ik vastliep met de groei van mijn onderneming. Ik wist niet hoe en welke stappen ik moest zetten op het gebied van vooral marketing. Ik ben met Daisy in zee gegaan omdat ik haar vertrouw. Ze weet waarover ze het heeft. De manier waarop zij haar onderneming aanpakt, sprak me heel erg aan. Haar aanpak is zeer professioneel, grondig en – het allerbelangrijkste – met het hart. Ze luistert heel goed waardoor ze mij stimuleert stappen te zetten die ik alleen niet had gedurfd. Ik heb het coachingtraject als heel erg positief ervaren! Ik heb mijn e-mailmarketing hierdoor volledig op poten. Ik had niet durven dromen dat ik dit met Daisy’s hulp in zo een korte tijd voor elkaar zou kunnen krijgen. Ik heb bovendien tools gekregen om iedere keer weer een stap te maken. Dit bespaarde me heel wat frustraties en geld. En het had me ook zelfvertrouwen gekost, als ik dit niet had gedaan. Daisy is mij, door al haar ervaring en doordat zij echt luistert, steeds twee stappen voor. Ze is een betrokken en ervaren coach, waardoor ik me heel veilig voel om stappen te zetten met mijn onderneming. Stappen die ik anders niet had durven zetten. Ik wil dit coachingtraject dus zeker aanraden. Ik ben Daisy heel erg dankbaar!”
Carolijn Vet・VetGelukkig.nl

..............................

Testimonial-Bo.png

"Voor ik met mijn traject startte voelde ik me onzeker, worstelde ik met de meningen van anderen en had ik behoefte aan goed advies. Samenwerken met Daisy heeft nog eens bevestigd dat, als het op mijn praktijk aankomt, ik me niet echt mag baseren op de adviezen van mensen uit m’n omgeving. Ik moet naar mijn intuïtie durven luisteren en ondernemen met vertrouwen in mezelf en de toekomst. De coaching is een aanrader, want het is absoluut niet gemakkelijk om op je eentje iets op te bouwen. Je hebt hierbij nood aan iemand die je tips kan geven en waaraan je dingen kan toetsen. Iemand met ervaring en die objectief is. Als ondernemer zit je soms zo midden in je eigen project dat je iemand nodig hebt die je helpt om het volledige plaatje te zien. Het is heel fijn dat je tijdens het traject zo snel, zo veel informatie krijgt. Het is echt zeer goede service. Ook het feit dat Daisy voeling heeft met mijn activiteit, geeft me veel vertrouwen. Daisy is iemand die zich verdiept in jouw onderneming om jouw vervolgens all-round te ondersteunen in een groeiproces. Een groei van ondernemer én onderneming."
Bo Desmadryl ・ BoDesmadryl.be en EquiRelaxatie.be

..............................

“De coaching die ik van Daisy kreeg was heel aangenaam. Ze vertelt eerlijk vanuit eigen ervaringen en kijkt met veel begrip naar de situatie. Vanuit haar scherpzinnig perspectief herwerkt ze mijn oorspronkelijk idee in een paar tellen uit tot de wens van mijn klanten. Zonder het concept te verliezen. Dit vind ik heel straf en dat had ik zelf nooit gekund! Bij Daisy kreeg ik meer dan ik verwacht had. Niet alleen was er een vlot gesprek, ook was het op een fijne manier to the point en kreeg ik snel helder te zien hoe ik het kan aanpakken. Ik kreeg van Daisy ordelijke folders met heel overzichtelijk alles wat we besproken hadden plus allerlei nuttige links, informatie, ... Daar bovenop kreeg ik nog een paar interessante bonussen! Ik kon meteen zelf aan de slag en kreeg snel nuttige feedback op mijn doorgestuurde werk. Daisy weet goed waarover ze praat en kan zich goed inleven in mij én in mijn klanten! Dankzij Daisy voel ik mij nu al dichter bij mijn toekomstige klanten :-)”
Charlotte Boogaerts・ LivVerity.com en C-Pure.be


Veelgestelde vragen

VOOR WIE IS DE COACHING BEDOELD?

Mijn coachingtrajecten zijn het meest geschikt voor multi-gepassioneerde solo-onderneemsters die hun kennis/ervaring verkopen of een dienst verlenen, maar natuurlijk zijn ook andere onderneemsters van harte welkom.

..............................

Wat mag ik verwachten?

Als coach kan ik niet jouw problemen oplossen, omdat ik niet jouw leven leef. Jij leeft jouw leven en dus ben jij degene die jouw problemen oplost. Als coach durf ik zaken te benoemen (ook de minder prettige), stuur ik je in de goede richting, stel ik de juiste (en vooral veel) vragen en kijk ik mee door jouw gekleurde bril naar jouw realiteit. Ik kan het niet voor jou invullen, want dat zou afbreuk doen aan wie jij bent - uniek. Geen quick-fixes of kant-en-klare oplossing dus. Ik denk graag met je mee hoe je je doelen zou kunnen bereiken. Ondernemen is vooral durven experimenteren en dan is het fijn om een buddy te hebben met wie je kan sparren en uitwisselen en bij wie je kan uithuilen als het even moeilijk wordt.

..............................

Waarin verschilt jouw coaching met die van een andere businesscoach?

Ik tracht steeds een totaalpakket te bieden: we buigen ons niet alleen over business-strategieën en je mindset, maar ook over de technische en uitvoerende kant van het ondernemen. Daarnaast put ik steeds vanuit mijn eigen ervaringen en wil ik ook een luisterend oor bieden voor als het even moeilijk gaat. Ondernemen is een manier van leven en dus is een open houding en een holistische aanpak vaak nodig. Ik vind het belangrijk dat jij je veilig voelt tijdens de coaching om alles bespreekbaar te kunnen maken. Bij mij hoef je dan ook geen “strak-in-het-pak” professionele omgeving te verwachten, maar oprechte betrokkenheid en een open en eerlijk gesprek van mens tot mens.

..............................

Vanuit welke achtergrond coach jij?

Ruim 12 jaar heb ik als coach voor zangers gewerkt, waarin mindset en uit je comfortzone komen een grote rol speelde. Daarnaast heb ik opleidingen genoten in praktische psychologie, cognitieve gedragstherapie, lichaamsgerichte psychotherapie, business, marketing en lifecoaching via afstandsleren. Regelmatig doe ik een beroep op een coach om nieuwe groeistappen te zetten. Bovendien blijf ik mezelf bijscholen in coachingmethodiek, ondernemerschap en online marketing en techniek, maar ook in persoonlijke ontwikkeling en psychologie. Ook ben ik natuurlijk ervaringsdeskundige, gezien ik sinds oktober 2005 als zelfstandig ondernemer aan de slag ben.

..............................

Wat is basecamp?

Basecamp is een handige online tool, die een heleboel andere tools vervangt die je zou gebruiken om tijdens een coachingtraject contact met me te houden: denk bijvoorbeeld aan je e-mailprogramma, Messenger of Whatsapp om te chatten, Dropbox om bestanden uit te wisselen, etc. In Basecamp heb je alles in één, met ook een app voor je smartphone, zodat je je coachingtraject nauw kan opvolgen en doorlopend met mij in contact kan blijven tijdens elke stap die je zet. In Basecamp is het mogelijk om bestanden uit te wisselen, doelen te zetten en taken op te volgen, berichten naar elkaar te sturen en te chatten, etc. Alles overzichtelijk en makkelijk bij te houden op één plek.

..............................

Wat is Zoom

Zoom is handige tool, vergelijkbaar met Skype, om met mij te kunnen videochatten. Het leuke aan Zoom is dat jij geen account nodig hebt om deel te nemen en dat ik jouw coachingsessie makkelijk kan opnemen, om achteraf terug te kunnen kijken. Je kan deelnemen via je desktop, tablet of smartphone.

Waar vind de coaching plaats?

Coachingsessies vinden plaats via Zoom (online) of in mijn knusse werkplek in Gistel (offline). Bij het boeken van een afspraak kan je steeds aangeven of je online of offline verkiest.

..............................

Hoe lang duurt een coachingtraject?

Hoeveel coachingsessies je nodig hebt om jouw doelen te behalen, hangt volledig af van je hulpvraag, welke acties je onderneemt, waar je zoal tegenaan loopt en hoe gefocust en gedisciplineerd je te werk gaat. Afhankelijk van je hulpvraag kan je al met een traject een tijdlang op weg, of heb je meerdere trajecten of vervolgsessies nodig.

..............................

HOE GEBEURT DE BETALING?

Na de intake-sessie krijg je van mij praktische informatie om de betaling in orde te maken. Je komt op een betaalpagina terecht waar je wordt gevraagd jouw gegevens in te vullen. Betalen kan met iDeal, Bancontact of kredietkaart. Na de betaling ontvang je automatisch een factuur via e-mail. Niets ontvangen? Check je spamfilter.

..............................

Hoe kan ik een afspraak boeken?

Nadat jouw betaling is doorgevoerd ontvang je een e-mail met praktische informatie, alsook de link naar mijn online agenda, zodat je een datum en tijdstip, naargelang mijn beschikbaarheid, kan kiezen.

..............................

Wanneer ben je beschikbaar voor afspraken?

Afspraken kunnen doorgaan op dinsdag, woensdag en donderdag, telkens tussen 10u00 en 17u30, met uitzondering van (Belgische) feestdagen.

..............................

Hoe kan ik een afspraak annuleren of verplaatsen?

Nadat je je afspraak hebt geboekt krijg je een bevestiging via e-mail. Via de links in die e-mail kan je je afspraak annuleren of verplaatsen. Annuleren of verplaatsen kan eventueel ook door mij tijdig een e-mail te sturen. Kosteloos annuleren kan tot 4 uur voor de afspraak.

..............................

Kan ik eerst kennismaken?

Uiteraard. Als nieuwe klant heb je recht op een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dat gesprek kunnen we kijken of we een goede “match” zijn en beantwoord ik al jouw vragen over de coaching. Een intakegesprek duurt ca. 1 uur en gaat online door, via Zoom. Klik hier om een afspraak te boeken.

..............................

Moet ik een Belgische onderneming hebben?

Nee, dat hoeft niet. Ik werk zowel met Belgische als Nederlandse onderneemsters. Omdat de coaching ook online kan hoef je dus niet in mijn omgeving te wonen om van coaching te kunnen genieten. Belangrijk is wel dat je de taal Nederlands voldoende machtig bent.

..............................

Kan ik tussentijds stoppen met een traject?

In principe niet. Mochten we echter tegen een probleem stoten, dan kunnen we bekijken hoe we samen met een goed gevoel uit de samenwerking kunnen stappen.

..............................

IK HEB EEN ANDERE VRAAG

Heb jij een andere vraag, of heb je twijfels en wil je weten of mijn coaching iets voor jou is? Laat het mij dan weten via e-mail. Lees ook zeker de algemene voorwaarden door.