Selecteer een pagina

7 Tips om je omzet op te krikken

In mijn vorig blogartikel vertelde ik over mijn omzet en hoe die lange tijd herleid werd tot “bijna niets meer”, nadat ik net had geïnvesteerd in een duur online businessprogramma.

In dit blogartikel geef ik je 7 tips over hoe je je omzet kan opkrikken. Het zijn tips waar je misschien nog niet aan hebt gedacht, of die je niet zo meteen zou relateren aan “geld verdienen”.

Geld = energie.
En om je af te kunnen stemmen op die energie, moet je vaak eerst andere dingen doen, die op het eerste zicht helemaal niets met geld te maken hebben.

Tip 1: Weet duidelijk wat je wil bereiken

Ik weet het, dit stukje sla jij misschien – net zoals ik vroeger – ook over als je een online programma volgt, want het komt steeds opnieuw aan bod. Maar het is zo’n lastig ding. Toch is die vraag ontzettend belangrijk: Wat wil ik? Schrijf het op!

Tip 2: Maak je doelen zichtbaar

Het is niet voldoende om in je hoofd te weten waar je naartoe wil. Want voor je het weet gaat je aandacht elders naartoe en raak je dat heldere gevoel kwijt. Daarom zei ik al: schrijf het op. Bij mij hangt het in de vorm van post-its aan mijn muur, maar je zou bijvoorbeeld ook een moodboard kunnen maken. Iets wat voor jou werkt, waar je telkens naar kan teruggrijpen, waar je regelmatig aan herinnerd wordt. Zo creëer je een krachtig signaal, voor jezelf én voor het Universum.

Tip 3: Creëer een spamfilter voor dat kritische stemmetje in je hoofd

We hebben dat stemmetje allemaal. En het eerste wat dit stemmetje allicht zegt is: “Jij verdient dit niet (die doelen)” of “Dat kan jij toch niet halen”, “Geld is slecht”, etc. Wel, een spamfilter is dan verdomd handig, niet? Net zoals jij die onzin in je mailbox ook niet wil. Het komt wel binnen, maar je besteedt er verder geen aandacht aan. Je kan er wel een positieve gedachte tegenover zetten: “Ik verdien het om deze doelen te behalen” of “Ik kan dit!” of “Geld houdt van mij en ik houd van geld”. Yeah!

Tip 4: Wees bereid om je oncomfortabel te voelen

Dit is een moeilijke. Want ons instinct is om er net van weg te lopen of er weerstand tegen te bieden. En dan gaat het van kwaad naar erger. Maar het hoort erbij: ondernemen is uit je comfortzone stappen, en als jij een bepaalde omzet wil halen, dan zul je je met momenten oncomfortabel voelen, omdat je nieuwe keuzes gaat maken, die nieuwe situaties met zich meebrengen. Weet dat iedereen dit meemaakt en dat jij krachtig genoeg bent om zelfs de meest oncomfortabele gevoelens te omvatten. En als je ze toelaat, dan verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Jouw zelfvertrouwen = x 100!

Tip 5: Omring je met mensen die je energie geven

Zoooooo ontzettend belangrijk. Er was een tijd dat ik dacht dat ik het wel alleen kon. Maar daar ben ik toch wel heel snel van afgestapt. Nee, heus, als ondernemer heb jij steun nodig, van de juiste mensen. Mensen die jou snappen, die jou het beste gunnen, waarmee jij écht een “klik” hebt, en van wie jij voelt dat je elkaar opheft. Niet van die energieslurpende pessimisten dus.

Tip 6: Zorg voor jezelf

Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Het begint met mild zijn voor jezelf (je bent immers niet perfect – niemand is dat). Maar ook voldoende tijd voor ontspanning en leuke dingen. Ik weet het, je wil die omzet zo graag behalen, maar er voortdurend op gefocust zijn, maakt het te obsessief, waardoor je de stroom van energie net afblokt. Volg de flow, wat betekent dat de boog niet altijd gespannen kan blijven.

Tip 7: Wees niet gehecht aan de uitkomst

Het is gewoon een feit: het leven loopt zelden zoals je het had gepland of verwacht. In plaats van gehecht te raken aan de uitkomst waarvan je droomt: geniet van de reis. Stel je open voor het onverwachte, haak erop in, durf toe te laten wat naar je toekomt. Daarin zit de magie, en alle antwoorden die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Of sterker nog: wie weet worden jouw doelen nóg beter dan je ze zelf eerst had bedacht (ik durf er bijna om te wedden).

Doe je het al?

Ik hoop dat dit waardevol voor je was, en dat je er écht mee aan de slag gaat.
En zijn deze tips niet nieuw voor je, vraag jezelf dan af: doe ik het al?
Ik lees graag wat jouw tips zijn om je omzet op te krikken, maar waar andere onderneemsters misschien nog niet aan hadden gedacht – because it is not always about the money 😉

Daisy De Boevere

Daisy De Boevere

Mindset- & Businesscoach

Mijn naam is Daisy De Boevere, no-nonsense mindset- en businesscoach voor multi-gepassioneerde onderneemsters. Ik help je om, vanuit een solide basis, een bloeiend en zinvol bedrijf te bouwen, waarmee jij jezelf authentiek in de wereld kan zetten.

Deel dit bericht

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *